n Het totaal vernieuwde en uitgebreide bedrijfspand van Urk Export.
n Het totaal vernieuwde en uitgebreide bedrijfspand van Urk Export.

Forse uitbreiding bedrijfspand Urk Export

Zakelijk

Het bedrijfspand van Urk Export aan het Zuidoostrak is het afgelopen anderhalf jaar fors uitgebreid. In totaal is er maar liefst 1.750 vierkante meter verwerkings- en opslagruimte bijgekomen.

De Boer Bouw en Ontwikkeling startte in juli 2020 met de eerste fase van de vernieuwbouw van het pand. Er werd een compleet nieuwe versafdeling met twee laaddocks gebouwd aan de rechterkant van het bedrijf, die in maart 2021 in gebruik werd genomen. Tevens werd in augustus 2020 begonnen met een vier maanden durende renovatie van een bestaande hal aan de linkerzijde van het pand, tot de verse zalmafdeling van Urk Export. 

,,De Boer Bouw en Ontwikkeling is een fantastisch bedrijf om mee samen te werken”, aldus mede-eigenaar Klaas Schrijver van Urk Export. ,,Niets dan lof voor de wijze waarop zij deze vernieuwbouw hebben aangepakt en uitgevoerd.”

Fase twee van de uitbreiding werd eind oktober 2021 gestart. Aan de linkerkant werd een extra hal gebouwd met daarin een nieuwe koelcel met daarboven veel ruimte voor opslag. Urk Export heeft door de vernieuwbouw de beschikking over 1.750 vierkante meter extra verwerkings- en opslagruimte.