Afbeelding

Inschrijving kavels Port of Urk gestart

Zakelijk

Ondernemers die interesse hebben in een kavel op het nieuwste bedrijfsterrein Port of Urk, kunnen zich vanaf vandaag (maandag) inschrijven. Deze inschrijftermijn loopt tot en met 10 februari 2023, op 30 maart wordt bekend wie zich in dit eerste deelgebied kan gaan vestigen. 

De kavels in het eerste deelgebied (1.1A) omvangen minimaal 4.000 en maximaal 20.000 vierkante meter en zijn bestemd voor ondernemingen die vallen onder ‘visindustrie zonder rokerij’ en ‘overige bedrijven’. ,,Ondernemers kunnen geen voorkeur aangeven voor een kavel. De gemeente maakt op basis van alle inschrijvingen en benodigde oppervlakte een kavelverdeling, waarna verdeling en uitgifte zal plaatsvinden’’, aldus een woordvoerder. Om in aanmerking te komen voor een kavel moeten bedrijven voldoen aan een aantal eisen en gunningscriteria die door middel van een puntensysteem worden gewogen.

Bedrijfsterrein Port of Urk beslaat straks in totaal 60 hectare grond, opgedeeld in vier gebieden: Het Eiland, voor maritiem en visserij centraal op het bedrijventerrein; de Overgangszone voor kantoren en overige bedrijven tussen Zwolsehoek en Port of Urk; De Polder, voor logistiek in een overgangszone; De Dijkzone, voor maritiem en energie op een smalle strook langs de dijk. De nu gestarte inschrijving voor de eerste fase betreft het deelgebied 1.1A en loopt langs de randen van elk deelgebied in een L-vormige bocht. Als alles volgens plan verloopt worden de definitieve koopovereenkomsten in oktober van dit jaar gesloten. De planning van de overige gebieden is nog niet bekend. Meer over de inschrijfprocedure en eisen is te vinden op portofurk.com.