Het Urkerland

Collectief pensioen personeel visbedrijven

De VVU heeft, door bemiddeling van Schol Inkomen, een collectief pensioencontract gesloten met Zwitserleven.

In de afgelopen jaren is bij visbedrijven meer aandacht gekomen voor collectief pensioen. Voor werknemers in de bedrijven wordt een pensioen een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde.

De Vereniging van Visgroothandelaren (VVU) is daarom op zoek gegaan naar een geschikte partner. Dat leidde tijdens de jaarvergadering van vorige week tot het afsluiten van een collectief pensioencontract met Swiss Life, het Zwitserse moederbedrijf van het Nederlandse Zwitserleven. Bedrijven die lid zijn van de VVU kunnen hieraan deelnemen en zo profiteren van het collectiviteitsvoordeel. De VVU wil op deze manier in samenwerking met Schol Inkomen extra ondersteuning en voordeel bieden aan haar leden.

Een aantal Urker visbedrijven heeft het pensioen al via Zwitserleven verzekerd. Bram Brouwer van Schol Inkomen kwam vorig jaar met het idee om in samenwerking met Zwitserleven een collectief contract voor de branche op te stellen. Schol Inkomen heeft namelijk, als enige bedrijf op Urk, een AFM-vergunning om pensioenadvies te mogen geven. Urker bedrijven en de werknemers kunnen gewoon op Urk terecht voor advies over hun pensioen. Over de ontwikkelingen van het Nederlandse pensioenstelsel is de laatste jaren veel te lezen in de landelijke pers. Met ingang van 2023 treedt er een nieuw pensioenakkoord in werking. Dit heeft ook gevolgen voor de pensioenopbouw van werknemers. Binnen deze collectieve pensioenmantel zijn mogelijkheden om de pensioenregeling te laten voldoen aan het nieuwe pensioenakkoord.

Op de foto: Bram Brouwer (Schol), Jakke Ras en Marten Poelman (VVU), Constantijn Buijze en Ria Blok (Zwitserleven).