Het Urkerland

'De Vismand' nieuw leven ingeblazen

Pieter en Margriet Post openen op 23 februari viswinkel 'De Vismand' in Balk. Zij nemen de zaak over van Gerrit en Annelies Ras die de winkel 16 jaar runden onder de naam 'Het Urker Vispaleis'.

Voor Pieter was het een jongensdroom om ooit een eigen zaak te starten. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij Visspecialiteiten Baarssen, is Pieter klaar voor de volgende stap. Pieter: ,,De basis van onze nieuwe winkel blijft hetzelfde als Het Urker Vispaleis: een ruime keus in gebakken vis en Hollandse nieuwe, vers van het mes. Daarnaast gaan we ook klant- en klaar maaltijden aanbieden. Er komt een zelfbedieningsmeubel waar klanten zelf hun visspecialiteiten kunnen uitzoeken.''

De naam ‘De Vismand' heeft veel waarde voor Pieter. ,,Mijn ouders waren Luuht en Heijltje Post. Mijn vader had een winkel in bedrijfsartikelen in Wijk 2 in de jaren 90 op Urk, die de naam ‘De Vismand' droeg. Mijn vader is toen overleden en de winkel is gestopt. Het is bijzonder dat deze naam nieuw leven ingeblazen kan worden.'' Margriet is oncologieverpleegkundige in St. Jansdal, en dat blijft ze ook. Voor de winkel gaat ze de social media-accounts bijhouden - houd deze in de gaten voor ontwikkelingen en acties rondom De Vismand.

De Vismand is geopend op dinsdag tot en met zaterdag. Pieter: ,,We nodigen iedereen uit om lekker visje te komen eten!''

Maar als Balk net te ver rijden is voor een visje, kan men ook vis bestellen: op vrijdagavond wordt de vis gratis op Urk bezorgd.