Het Urkerland
Jannie Ras in de cabine met (vlnr) Hendrikus en Tromp ten Napel (Zeewering) en Jan, Sjoert, Albert en Sjoerd Ras.
0

Sea Fresh breidt bedrijfspand verder uit

Visbedrijf Sea Fresh blijft groeien. Voor de vierde keer in tien jaar tijd wordt het bedrijfspand uitgebreid.

De nieuwste uitbreiding vindt plaats op de plek waar voorheen Bouwbedrijf Kaptein gevestigd was. De laatste jaren was Sea Fresh als het ware al om die kavel heen gegroeid. Er komt nu een nieuwe hal bij, om de verwerkings- en verpakkingsafdeling verder op te kunnen schalen. ,,Het is de eerste uitbreiding die echt op de groei wordt gedaan", vertelt Sjoerd Ras. ,,De klus is naar verwachting half november klaar en daarna kunnen we de routing echt een heel stuk verbeteren."

Qua personeel is verdere groei niet direct nodig. Sea Fresh wil juist meer gaan werken met eigen, betrokken mensen, die doorgroeikansen krijgen. Ras: ,,We kunnen straks efficiënter werken en voeren ook automatisering en robotisering door. Het klaarzetten van bakjes en het aanleveren van dozen wordt straks bijvoorbeeld automatisch gedaan, nu kost dat nog veel arbeidskracht."

Sea Fresh groeide de afgelopen jaren op twee fronten: de levering van vis aan foodservice en groothandel én het bedienen van de retailmarkt, waarbij het bedrijf sterk is in vis met toegevoegde waarde. Rondvis, tonijn en zalm zijn de belangrijkste soorten.

Op de hoek van Stortemelk en Westgat is een kavel gekocht waarop in de toekomst een eigen vrieshal moet komen. Daarvoor moet de stroomcapaciteit op Urk eerst omhoog. Sea Fresh heeft ook een kavel gereserveerd op het toekomstige bedrijventerrein Port of Urk. Ras: ,,Maar dat is echt toekomstmuziek, na de huidige uitbreiding zitten we voorlopig goed."