Het Urkerland
n Willem de Boer Food & Events wint cheque van 124.600 euro om educatieprogramma te realiseren.
0

Willem de Boer Food & Events wint MKB Idee

Willem de Boer Food & Events heeft afgelopen maandag de MKB Idee subsidie in ontvangst genomen voor hun winnende opleidingsidee.

Staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees overhandigden live vanuit de studio in Den Haag op symbolische wijze een cheque van 124.600 euro aan directeur René de Boer.

MKB Idee is een beleidsexperiment van het Rijk waarmee ondernemers op vernieuwende wijze leren hun bedrijf te versterken. De inzending van Willem de Boer Food & Events, een educatieprogramma voor innovatieve ziekenhuisvoeding, is vanuit honderden inzendingen als een van de beste ideeën uit de bus gekomen. Willem de Boer Food & Events ontwikkelt met het geld een interne opleiding voor zijn medewerkers. Zij leren door trainingen gerechten maken die speciaal gericht zijn op het ziektebeeld van patiënten in ziekenhuizen. Directeur van Willem de Boer Food & Events René de Boer vertelt: ,,Smaakbeleving, conditie en eetlust zijn daarbij het uitgangspunt. Het doel van dit innovatieve voedingsconcept is het medicijngebruik van patiënten te verminderen en herstel te bespoedigen. We werken samen met specialisten uit ziekenhuizen zodat het voedingsconcept zo goed mogelijk aansluit op de behoeften van verschillende patiëntengroepen.''

Leermaterialen

In de speciaal te realiseren opleidingsruimte in het pand aan de Distributieweg leert het personeel van Willem de Boer koken met de juiste smaaksturing voor patiënten. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor e-learningsmodules, instructievideo's en leermaterialen. Binnen de opleidingsmethodiek leren medewerkers ook voedselverspilling tegen te gaan.