Afbeelding

Plek Van den Berg in GS Flevoland blijft voorlopig leeg

Politiek

De BBB komt in elk geval voorlopig niet met een opvolger voor Jurie van den Berg, die vorig jaar, na enkele maanden opstapte als gedeputeerde.

,,Het huidige college kan het werk op dit moment goed aan en ze zijn een goed op elkaar ingespeeld team”, aldus BBB-fractieleider Anja Keuter. ,,We hebben besloten dat we eerst kijken of ze het met z’n vijven redden. Mocht de werkdruk wel te hoog worden, dan hebben we als BBB het recht om die positie alsnog in te vullen.”

De Brabantse BBB’er Wim Jaspers werd na het vertrek van Van den Berg aangesteld om een opvolger te zoeken. Daar kwam uiteindelijk niets uit. Hij verwijst nu voor commentaar door naar Keuter. Die stelt dat het vacant laten van de zesde gedeputeerdenplaats niet is ingegeven door het gebrek aan een geschikte kandidaat: ,,We willen niet aan machtspolitiek doen en per se twee gedeputeerden hebben, omdat we er getalsmatig recht op hebben. Toen we net gestart waren, hoorden we wel van oudgedienden dat de werkdruk fors was en hebben we dus besloten met zes aan de gang te gaan. In de praktijk blijkt dat het momenteel lukt. Dan moet je dat niet per se willen veranderen omdat je er nu eenmaal recht op hebt.”