Ds. Van Zanden neemt beroep naar Katwijk aan


Ds. G. van Zanden gaat de plaatselijke Gereformeerde Kerk verlaten voor de Hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee.

De predikant ontving onlangs een beroep van wijkgemeente Sion, onderdeel van de grote Katwijkse Hervormde Gemeente. Zondag werd bekend dat hij het beroep heeft aangenomen. Ds. Van Zanden staat sinds 2017 op Urk. Daarvoor was hij verbonden aan de gemeente van Pesse.


'Is straks óók
het water op?!'

De waterdruk, of meer het gebrek eraan, was onderwerp van gesprek tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week. Willem Foppen (CDA) zwengelde het onderwerp aan. Niet alleen is comfortabel douchen op sommige momenten een uitdaging, maar vooral ook met het oog op de toekomst, want: ,,Komt straks de drinkwatervoorziening, net als de stroomvoorziening, in gevaar?'' 

Foppen wilde weten of er met het oog op de drinkwatervoorziening wél voldoende rekening is gehouden met de groei van Urk. ,,Of is er een risico dat we straks met het water tegen dezelfde problemen aanlopen als nu met de elektriciteitsvoorziening?'' Wethouder Gerrit Post onderschreef het probleem: ,,Ik heb zelf net een pomp achter de ketel laten zetten, want met al die dames met lang haar duurt het een eeuwigheid in die douche.'' Volgens de wethouder staat er een gesprek met Vitens op stapel en is bekend dat de watervraag toeneemt. ,,Er loopt een onderzoek naar hoe de druk verhoogd kan worden.''  


Ds. Kloosterman
bedankt voor
HHG Moriakerk

Ds. J.A. Kloosterman uit Lunteren heeft bedankt voor het beroep dat op hem was uitgebracht door de Hersteld Hervormde Moriakerk. Die gemeente is vacant sinds het vertrek van ds. J.L. Schreuders, eerder dit jaar.


Uitslag verloting
van de Maranatha

De uitslag van de verloting van de Maranathagemeente is bekend. Prijzen zijn dinsdag 16 november na 18.00 uur op te halen op Middelbuurt 37. Loekie kinderfietsje 462; elektrische quat 834; Vershuys-pakket 594; deurkrans 227; bon Jongens v/d Fant 113; bon Jongens v/d Fant 303; bon de Vismand 975; bon Jan de Slager 446.