n Lucia de Vries in duel met haar directe tegenstander. (foto: Jannie Snoek)
n Lucia de Vries in duel met haar directe tegenstander. (foto: Jannie Snoek) Foto:

Monsterscore vrouwen SV Urk

De vrouwen van SV Urk hadden afgelopen zaterdag in eigen huis geen enkele moeite met Steenwijkerwold. De nummer 'laatst' werd met maar liefst 14-0 naar huis gestuurd.

Urk begon flitsend aan het duel en stond binnen het kwartier al met 3-0 voor. Het spel speelde zich alleen af op de helft van de tegenstander, waar Urk naar hartenlust kon combineren. Dit leverde met de regelmaat van de klok mooie doelpunten op, zodat bij het rustsignaal al een 9-0 voorsprong op het scorebord stond.

Na rust deed Urk het rustiger aan, maar werd er toch gewerkt aan het verder opkrikken van het doelsaldo. De teller bleef uiteindelijk steken bij 14-0, waarmee de spelers en coach Jan Jelies tevreden waren. Urk staat bovenaan in de vierde klasse en gaat zaterdag op bezoek bij Espel. Winst betekent een voorsprong van zeven punten op de concurrent uit de Noordoostpolder.

De doelpuntenmakers van afgelopen zaterdag waren: Tirsa Bolks-Koffeman (3), Keysha Legito (3), Martine van Eerde (3), Kitty Korf (2), Wilma de Boer, Dianne de Vries en Marissa Baarssen.