Besmettingen zorgen voor afgelaste wedstrijden

Dit weekend werd een aantal wedstrijden van Urker sportploegen afgelast in verband met coronabesmettingen bij de tegenstander. De heren van Orca's werden voor de derde thuiswedstrijd op rij geconfronteerd met een afzegging.


Het eerste elftal van ZVV Urk/De Kof moest vrijdagavond in actie komen in Heerhugowaard tegen FC Marlene 2. Een speler van de thuisploeg testte echter positief op corona, waardoor de wedstrijd niet door kon gaan. Wanneer de zaalvoetbalwedstrijd zal worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend.

Ook de voetballers van het eerste elftal van SV Urk kregen te maken met een tegenstander die vanwege een aantal besmettingen moest afzeggen. ONS Sneek, de ploeg van trainer Jan Vlap, liet vrijdagochtend weten niet te kunnen spelen omdat er binnen de eerste selectie diverse coronagevallen waren geconstateerd. Ook voor deze wedstrijd is nog geen inhaaldatum bekend.

Voor de basketballers van Orca's Heren 1 stond dit weekend een thuiswedsstrijd op het programma tegen BV Batouwe. Nadat eerdere wedstrijden op eigen bodem tegen Arnhem Eagles en Trajanum door de tegenstanders werden afgezegd, was het vrijdag voor de derde achtereenvolgende keer slikken voor de basketballers. Vanwege allerlei redenen kon ook de tegenstander uit Bemmel geen representatief team op de been brengen om op Urk te komen basketballen. Voor deze wedstrijd is al wel een nieuwe datum bekend: donderdag 16 december om 20.00 uur zal er gespeeld worden in sporthal De Vlechttuinen.