Rabo ClubSupport: 100.000 euro voor 181 verenigingen


Maar liefst 100.000 euro is in het kader van Rabo ClubSupport verdeeld over 181 verenigingen uit Noordoostpolder en Urk. De afgelopen weken hebben 3076 leden van Rabobank Noordoostpolder-Urk gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen.


Na het tellen van alle stemmen kwam Stichting Balansruiters uit Emmeloord als grote winnaar uit de bus. Zij ontvangen 3.282,18 euro voor de aanschaf van een paard. Juist dit doel sprak zo aan bij de stemmers. 


Showband Urk

Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving Showband Urk een bijdrage voor nieuwe uniformen en Sportvereniging Marknesse een bijdrage voor het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Het totale overzicht is te bekijken op de website www.rabo-clubsupport.nl.

De Rabobank steunt het verenigingsleven vanwege de belangrijke maatschappelijke en sociale rol die ze speelt in de regio waarin ook deze bank actief is.



Onderzoek naar
invloed van corona
op dagelijks leven


De provincie laat samen met de gemeenten onderzoek doen hoe corona het dagelijks leven van Flevolanders beïnvloedt. De resultaten worden in januari 2022 verwacht.


In mei werd ook al een onderzoek gedaan. Nu wordt opnieuw gepeild hoe het met de inwoners gaat. In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar het eigen huishouden en gezin, de invloed van corona op de buurt en de samenleving en hoe corona het leven in de toekomst nog kan veranderen. Iedereen in Flevoland kan meedoen aan het onderzoek via de website www.coronapeilingflevoland.nl.

De digitale vragenlijst kan ingevuld worden tot 6 december.