Eemdijk verpulvert ONS Sneek

Eemdijk is op doelsaldo de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg liet geen spaan heel van ONS Sneek. De bezoekers scoorden maar liefst negen keer. SDC Putten deed goede zaken door van De Dijk te winnen. Berkum leed een nederlaag.

Pas na de 0-8 kon ONS Sneek de spreekwoordelijke eer redden, waarna het slotakkoord voor de bezoekers was. De enorme nederlaag sloeg in als een bom en galmt nog steeds na in Sneek. Het werd de grootste nederlaag in de historie. Eemdijk werd op doelsaldo lijstaanvoerder.

SC Genemuiden kwam bij AZSV niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Genemuiders waren in het eerste deel de bovenliggende partij, kregen kansen zonder die in doelpunten om te zetten. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, maar ook nu bleven doelpunten achterwege.

DETO Twenterand, waar trainer Hennie in ’t Hof vertrekt, stuurde Berkum met een ruime nederlaag naar huis. Al na acht minuten had de thuisclub een voorsprong van 2-0. Het was 3-0 bij rust. Na de pauze wist Berkum terug te komen tot 3-2, maar het slotakkoord was voor DETO Twenterand met een vierde treffer.

In Amsterdam was SDC Putten te gast bij De Dijk. De Puttense ploeg nam een 0-2 voorsprong, die vrijwel direct na de pauze werd weggepoetst. Drie minuten voor het eindsignaal wist SDC Putten een derde en dus winnende treffer te produceren.

Buitenpost en HZVV, waar trainer Rick Mulder twee jaar heeft verlengd, deelden de punten door ieder een keer doel te treffen. HZVV nam de leiding, Buitenpost kwam met vereende krachten in deel twee op gelijke hoogte.

HZVV        11        4        4        3        16        15-11

DETO Twenterand         11         4         4         3         16         19-18

AZSV        12        4        3        5        15        16-18

De Dijk        12        4        3        5        15        12-16

Swift        11        3        3        5        12        21-17

ONS Sneek         11         4         0         7         12         21-35

Berkum        12        2        5        5        11        14-18

NSC Nijkerk         12         3         2         7         11         10-24

SDC Putten         13         3         2         8         11         16-19

Noordscheschut        12        2        1        9        7        12-41