n Deze kopbal van Jelle de Boer eindigt op de lat.
n Deze kopbal van Jelle de Boer eindigt op de lat. Foto:

,,Zelf in de voet geschoten"

Gert Jan Karsten zag zijn ploeg vrij eenvoudig op voorsprong komen. NSC Nijkerk bleef echter geloven in een goed resultaat en dat betaalde zich uit.


John Kamphuis, trainer van NSC Nijkerk, kon niet anders dan tevreden zijn. Een sterk uitgedunde selectie en na een 2-0 achterstand uiteindelijk met een punt op zak naar huis gaan: ,,In het eerste halfuur kwamen wij er niet aan te pas. Urk was in die fase veel beter. Maar mijn spelers geloofden in een goed resultaat. Zelfs bij de 2-1 achterstand toen het licht uitviel, wilden mijn spelers doorgaan. Ik ben content met dit punt."


Gert Jan Karsten analyseert het resultaat van zijn ploeg: ,,Wij hadden verdiend te winnen. Jelle de Boer raakte twee keer de lat, wij kregen twee keer geen penalty. We hebben onszelf in de voet geschoten door niet te winnen. Toch ben ik tevreden over het feit dat wij nog steeds, samen met Eemdijk, de ranglijst aanvoeren. Wij moeten wel kritisch zijn op wat wij verkeerd hebben gedaan en leren van onze fouten. Alleen dan blijven wij op koers." Over het al dan niet stilleggen van de competitie is de trainer van Urk duidelijk: ,,Stoppen, want als je niet mag trainen dan kun je ook niet voetballen. Laat de jeugd lekker doorgaan, maar leg de seniorencompetitie stil."