n Meisje B1 van VV Urk. Achter v.l.n.r.: Janine ten Napel, Jodie Kaptijn en Riejanne van Slooten. Voor v.l.n.r.: Thirsa Hoorn, Petra Wezelman en Deborah de Boer. Foto:

Meisjes B1 kampioen

De meisjes B1 van Volleybalvereniging Urk zijn kampioen geworden van de 1e Klasse L. Zaterdag werd de ongeslagen status vastgehouden door een 1-3 overwinning op VLO uit Oudega.

De eerstr set begonnen de Urker meiden geweldig en kwamen heel snel op 10-20 voor. De Friezen schoten wakker, maakten het nog even spannend, maar de set ging naar Urk (20-25). De tweede set was spannender. De tegenstanders verrasten met sterk spel bij het net. Urk bleek toch net iets slimmer en beter en wist de set binnen te slepen met 23-25.

De derde set begon weer heel goed voor Urk met goede buiten- en middenaanvallen, die werden gecombineerd met een goede service. Halverwege de set raakte Janine ten Napel geblesseerd, maar met een ingetapete duim werd de wedstrijd vervolgd en ook de derde set in het voordeel van Urk beslist (23-25). De vierde set wist de thuisploeg de eer te redden (25-21).

De meisje B1 van VV Urk zijn kampioen met twaalf punten voorsprong los op de nummer twee. Tijdens de tweede helft van het seizoen mogen de meiden in de hoofdklasse spelen.