Talma Urk start met de boostervaccinatie

Acht bewoners van Talma Haven zijn ziek door het coronavirus en zeven van hen zijn nog in afwachting van de testuitslag. Ook zij hebben coronaverschijnselen, laat Talma Urk-directeur Wilfred Muller weten. In Talma Urk locatie Het Dok is vorige week ook bij een bewoner het virus vastgesteld. Deze week wordt gestart met de boostervaccinatie.


Vanaf vrijdag 3 december is het voor bewoners van de zorglocaties van Talma Urk mogelijk om de boostervaccinatie te krijgen. De bewoners en eerste contactpersnonen zijn daarover benaderd en volgens Wilfred Muller komen er veel aanvragen voor binnen. ,,Het percentage van gevaccineerde bewoners ligt ver boven het gemiddelde van Urk. Uit privacyoverweging kan en mag ik niet aangeven hoeveel van de huidige bewoners die nu ziek zijn van het coronavirus, gevaccineerd zijn.'' Vanwege het oplopende aantal zieke bewoners zijn alle activiteiten in de decembermaand aangepast en wordt er 'op alternatieve wijze aandacht gegeven aan de feestelijkheden'. Ook een aantal personeelsleden van Talma Urk is nog altijd afwezig vanwege het coronavirus; de zorg kan dankzij flexibiliteit van het personeel doorgang vinden. 

Van de mogelijkheid om bij de eigen huisarts de coronavaccinatie te krijgen wordt veel gebruik gemaakt. In de eerste week werden bij Het Dok dagelijks zo'n twintig prikken gegeven, de twee weken erna waren dat tussen de vijf en tien prikken. Vaccineren bij de eigen huisarts is nog altijd mogelijk. Let op: de boostervaccinatie gaat echter via de GGD. Wie daarvoor in aanmerking komt ontvangt een brief.