n Opnieuw winst voor Orca's Heren (archieffoto).
n Opnieuw winst voor Orca's Heren (archieffoto). Foto:

Schol/Orca's Heren blijft ongeslagen

De heren van Schol/Orca's moesten afgelopen vrijdag aantreden in Zwolle voor de voorlopig laatste avondwedstrijd van de competitie. Gastheer Landstede Basketball ZAC werd met 64-71 verslagen.

Zwolle begon scherper aan de wedstrijd in de splinternieuwe sporthal Victorium en pakte ook meteen de voorsprong. Orca’s had moeite om de scores te maken en moest vanaf de start al achter Zwolle aan. De sterke mannen aan Urker zijde, Klaas Jan Scheffer en Klaas Hakvoort zorgden dat het verschil nog enigszins beperkt bleef: 19-16.

De smalle Urker selectie (door afwezigheid van Niels ten Napel en Jelle Pasterkamp) moest ook in het tweede kwart weer aan de bak. Gelukkig wist Stephan Versluis goed om te gaan met de omstandigheden en scoorde hij er lustig op los. Verdedigend liep het weer een stapje beter en Orca’s kon met een kleine voorsprong gaan rusten: 32-36.

Kantelpunt

Het derde kwart begon goed voor Zwolle. Ze kwamen terug tot op een punt en net op wat leek een kantelpunt in de wedstrijd te worden in het voordeel van de thuisploeg, zette Orca’s een stevige run neer. Aanvallend werd meer gescoord door de Urkers en de verdediging stond als een huis. Langzaam, maar met overtuiging nam Orca’s afstand van ZAC en pakte een voorsprong van veertien punten aan het eind van het derde kwart: 45-59.

Het vierde kwart was een kwestie van uitbouwen en vasthouden. Alleen van het uitbouwen van de voorsprong kwam helemaal niets. Orca’s speelde met de voet van het gas en gaf Zwolle nog wat hoop en zicht op een overwinning. Daar maakte de thuisploeg nog bijna dankbaar gebruik van, maar gelukkig wisten de Urkers de voorsprong vast te houden en werd de winst veiliggesteld na een fysiek slot: 64-71.

Scores:

Stephan Versluis 20

Rick van Eerde 14

Klaas Hakvoort 12

Klaas Jan Scheffer 11

Orca’s is de ongeslagen koploper in de competitie, maar door de avondlockdown zijn wedstrijden voorlopig niet mogelijk. Over het vervolg van de competitie zal de NBB vandaag met een officieel statement komen.