De Bron deelt uit


De afhaalbazar van De Bron heeft 9.665 euro opgebracht: bedankt allemaal! De uitslag van de verloting is inmiddels ook bekend en de prijzen zijn af te halen na een telefoontje met Marja, via 06-11160942. Het gaat om een Gazelle damesfiets, roze 862; wasmachine of I-Pad, blauw 566; Oud Urk-bonnen, groen 228; cadeaubon De Zeebodem, oranje 914; De'Longhi theemachine, roze 796; Senseo apparaat, oranje 954; Therme verwenpakket, roze 475; Giftset met föhn en stijltang, blauw 500.


Géén stambomen

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is er donderdag géén inloopavond bij de werkgroep Genealogie Urk in het museum.


Kerstbrood
voor Roemenië

De Bouwsteen Oost-Europa (van De Hoeksteen in Emmeloord) houdt, in samenwerking met Bakkerij De Kof, een digitale kerstbrodenactie. De opbrengst ervan is bestemd voor de allerarmste inwoners van Roemenië. De broden zijn tot en met zaterdag 11 december te bestellen via bouwsteenoosteuropa@gmail.com..


Samen zingen

Voor alle jongeren in de leeftijd van 12 tot 30 jaar wordt donderdag 9 december een interkerkelijke jongerenavond gehouden in De Koningshof. Lucas Molenaar vertelt over dit initiatief: ,,Ons doel is om de jeugd enthousiast te maken om in de Bijbel te gaan lezen. We hebben voor deze avond een Urker band samengesteld, die vanaf half zeven gospels, Opwekking en andere geestelijke liederen speelt. Vanaf kwart over zeven is er een verdere invulling over het belang van het leren kennen van de Bijbel. Daarna is er gelegenheid om in gesprek te gaan.”

JONG

z Dinsdag kan jeugd van 10 t/m 15 jaar meedoen met het spel Levend Stratego in het Wilhelminapark. Aanvang: 16.00 uur. 

z Woensdagmiddag om twee uur kan iedereen t/m 16 jaar mee voetballen in het Wilhelminapark en op playground De Kotter. Kom op tijd voor het indelen van de teams.

z Woensdagmiddag vanaf 14.30 uur is het Oud Hollandse spelletjesmiddag in De Rots. Er is ruimte voor 30 kinderen en aanmelden kan via Ronald Oeverbeek: 06-10576225. Deelname:1,50 euro.

z Donderdagmiddag is er vanaf vier uur een mini-darttoernooi in De Rots.

zakennieuws 

Pasta bij Snack-Plaza

Nieuw bij Snack-Plaza en à la minute vers bereid door de kok: zeven soorten verse pasta. Ook tijdens lunchtijd is deze lekkernij te krijgen. Voor meer informatie zie de app/website.

Skrepr Urk scoort 8,2

Skrepr Urk scoorde een 8,2 op het 'Great Place To Work' certificaat. Dit is gebaseerd op de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie. Het softwarebedrijf mag zich hiermee nu officieel een 'Great Place To Work' noemen.