Eetbare letters

'Het smaakte zoet als honing, maar nadat ik het opgegeten had, brandde het in mijn maag.' 

Openbaring 10 : 10

 

Men vertelt dat Sint Nicolaas geen boeken heeft geschreven omdat hij bang was dat er teveel naar de letter, maar niet in zijn geest gehandeld zou worden. Op een vergadering van bisschoppen zou hij gezegd hebben: 'Er worden te weinig boeken opgegeten. Ik zou wel willen schrijven als ik het kon doen in eetbare letters.' Hij zou gewezen hebben op de apostel Johannes. Die moest immers de boodschap opeten. Zo zijn wij aan eetbare letters gekomen. 


Of het waar is? 

Dat van Johannes is wel waar. Johannes kreeg van een engel ooit de opdracht om een boekje op te eten. Een boekje met daarin de boodschap van God. In zijn mond smaakte het zoet als honing. Maar toen hij had doorgeslikt, was het bitter in de maag. Waarom smaakte de boodschap van God in zijn mond zo zoet, maar in zijn buik zo bitter?


Gods Woord kan zwaar zijn om te verteren. Vooral als je de betekenis van zo'n boodschap steeds beter begrijpt. Je ontdekt wat het betekent in je leven. Wat die boodschap van je vraagt. Of wat die boodschap voor de wereld betekent. 

Gods Woord kan soms pijn doen. Het kan je helpen ontdekken wat er fout zit in je leven, aan je zwakke maag. Toen Petrus geconfronteerd werd met de grootheid en de goedheid van de Here Jezus viel hij op de knieĆ«n en zei: 'Ga uit van mij want ik ben een zondig mens.' 


Maagpijn kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je verkeerd voedsel gegeten hebt, maar het kan ook aan je maag liggen. Aan onszelf 


Gebed 

Here God, help ons met onze zwakke maag om toch het gezonde voedsel van Uw Woord in ons leven te verwerken. Amen.