Afbeelding

Freek en Dinie winnen in de modder

Onder zware omstandigheden werd zaterdag de eerste TopFish Seafood-cross gelopen. Freek Koffeman en Dinie Ras  gingen er met de winst vandoor.

Bijna 50 lopers banjerden en ploegden afgelopen zaterdag door het Urkerbos. De omstandigheden waren zwaar. Veel modder en tractorsporen maakten het de deelnemers er niet eenvoudiger op. Door bomenkap moest ook het parcours worden omgelegd. Op de hoofdafstand van 7,8 kilometer (drie ronden van 2,6 kilometer) bleef alleen Freek Koffeman onder het half uur (29:55). De broers Jacob en Cees Snoek zaten daar vlak achter als de nummers twee en drie met respectievelijk 30:12 en 30:23 als eindtijd. Bij de dames ging de winst naar Dinie Ras in 32:52. Jantina Loosman finishte als tweede in 34:36 en het podium werd compleet gemaakt door Femmy Gnodde die een tijd liep van 41:23.

Kortere afstanden

Niet alle deelnemers aan deze eerste cross van het winterseizoen liepen de volledige afstand. De lopers konden zelf kiezen hoeveel ronden van 2,6 kilometer men wilde afleggen. Het merendeel van de lopers ging voor de volledige afstand. Tien lopers kozen voor twee ronden, terwijl vier deelnemers een ronde door het Urkerbos liepen.

Alle uitslagen staan op de website van Loopgroep Urk. De volgende TopFish Seafood-cross staat voor zaterdag 5 februari 2022 op het programma.