n V.l.n.r.: Youssef Boukhizzou, André Bos, trainer Jelle van den Berg, Dirk Teun Ras en Zwenna Timmermans.
n V.l.n.r.: Youssef Boukhizzou, André Bos, trainer Jelle van den Berg, Dirk Teun Ras en Zwenna Timmermans. Foto:

Challenger Gym succesvol

Challenger Gym was afgelopen zaterdag met vier jeugdleden aanwezig bij wedstrijden in Den Haag. Alle vier wedstrijden werden tijdens dit gala in winst omgezet door de Urkers.


Het team moest zaterdagmorgen al vroeg op pad. De wedstrijden moesten voor 17.00 uur afgewerkt zijn. Via een livestream konden deze worden gevolgd.


De eerste die de ring in kwam voor Challenger Gym was Dirk Teun Ras (11). Hij moest de ring in tegen een sterke tegenstander die een jaartje ouder was, dus Dirk Teun moest vol aan de bak. Hij wist alle drie ronden op zijn naam te schrijven door fanatiek te vechten. Een knappe prestatie van Dirk Teun.

Youssef Boukhizzou (13) maakte zijn debuut. Zijn tegenstander was al vier keer eerder in een wedstrijd uitgekomen en had dus meer ervaring. De eerste ronde kwam zijn tegenstander furieus uit de hoek, maar Youssef pareerde zijn aanvallen uitstekend en counterde heel goed. Doordat zijn tegenstander te fel was begonnen, had Youssef de volgende twee ronden meer conditie om goede scores te maken en zijn debuutwedstrijd overtuigend in winst om te zetten.

Zwenna Timmermans (12) bokste haar tweede wedstrijd. Haar eerste wedstrijd, eveneens in Den Haag, besliste zij in een vroegtijdig stadium in de eerste ronde in haar voordeel. Ook deze wedstrijd was Zwenna te sterk voor haar tegenstander. Elke ronde was zij op punten de betere vooral door het gebruik van een aantal goede technieken waar haar tegenstander geen antwoord op had.


De laatste die namens Challenger Gym in de ring kwam was André Bos (12). Hij werd geconfronteerd met een tegenstander die behoorlijk langer was. Tijdens de eerste ronde had André moeite om zich lekker in de wedstrijd te vechten en kwam hij achter op punten. Na wat tactische aanwijzingen in de rust tussen de eerste en tweede ronden, pakte André de wedstrijd op een andere manier aan. Hij was nu de betere vechter en na een goede en harde voorwaartse trap moest zijn tegenstander de strijd staken en werd André uitgeroepen tot winnaar van de partij.

De leiding van Challenger Gym is trots op deze jeugdleden die door hard trainen tot dit resultaat zijn gekomen.