n Sportclub Terschelling JO13-1 (foto Jannie Snoek)
n Sportclub Terschelling JO13-1 (foto Jannie Snoek) Foto:

Unieke voetbalwedstrijd op Urk

Het voetbal in de hogere klassen bij de senioren kon zaterdag niet doorgaan. De meeste jeugdwedstrijden in de A- en B-categorie mochten wel worden gespeeld. Op Sportpark De Vormt vond een unieke confrontatie plaats tussen Urk JO13-4 en Sportclub Terschelling JO13-1. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een ploeg van een Waddeneiland op Urk in competitieverband aantreedt. 


Om 9.30 uur was de inscheping in West-Terschelling. Dus vroeg uit de veren om de sneldienst naar Harlingen te kunnen halen. En van daaruit met gehuurde busjes naar Urk om een competitiewedstrijd te spelen tegen JO13-4 van SV Urk.


De gasten waren te vroeg op Urk en daardoor kon de wedstrijd eerder beginnen. Klasseverschil was er nauwelijks en toch scoorden de bezoekers uit Terschelling twee keer. De begeleiders van de gasten gingen uit hun dak. De koploper van de 3e klasse 01 was het aan zijn stand verplicht. En toch had JO13-3 van SV Urk maar een kleine achterstand op de ranglijst. Het hoogtepunt voor het Urker team was de spreekwoordelijke eretreffer.


Voorafgaande aan de wedstrijd werden de Terschellingers getrakteerd op pepernoten. Na afloop kreeg de groep ook nog versgebakken kibbeling uitgereikt. Een van de ouders stuurde een bedankje: ,,Twee van mijn jongens waren vandaag op Urk om te voetballen. Zij kregen pepernoten en heerlijke kibbeling. Wat een verrassingen. Zeer gastvrij en hartverwarmend". Complimenten dus voor de leiders van JO13-4 van SV Urk, die dit op eigen initiatief hadden geregeld.

n Beeld van de wedstrijd tussen beide jeugdelftallen van Urk en Terschelling.