Wanneer moet het gemeentehuis langer open zijn?


Het gemeentehuis is sinds mei 2020 alleen op afspraak te bezoeken. De gemeente is nu voornemens de openingstijden aan te passen en wil van de Urkers weten, wanneer een extra openstelling gewenst is. 

Een voorlichter van de gemeente laat weten: ,,Het werken op afspraak was voor de bezoekers, maar ook voor de medewerkers even wennen omdat we vrije inloop gewend waren. We zien wel de voordelen hiervan. Het heeft ervoor gezorgd dat er ruimere openingstijden zijn, we langer telefonisch bereikbaar zijn, er aandacht én tijd voor de bezoeker is tijdens de afspraak, en ook de wachttijden zijn zo goed als verdwenen.'' Het gemeentehuis is alle werkdagen tot vijf uur 's middags geopend en wil op één dag de openingstijd met een uur gaan verlengen. ,,Graag betrekken wij u bij de keuze voor welke dag. Bij een duidelijke voorkeur volgen we de meest gekozen optie. U kunt uw voorkeur aangeven tot en met 17 december.'' De voorkeur aangeven kan via de website urk.nl. 

Jong

Voetbaltoernooi

In het Wilhelminapark en op de playground aan De Kotter wordt woensdagmiddag om twee uur voor iedereen tot en met 16 jaar een voetbaltoernooi georganiseerd. Vooraf aanmelden is niet nodig maar kom wel op tijd in verband met de indeling van de teams.

Knutselmiddag

In De Rots is woensdag een knutselmiddag die begint om half drie. Deelname kost 1,50 euro per kind en dat is inclusief drinken en lekkers. Aanmelden hiervoor kan bij Ronald Oeverbeek: 06-10576225.

Ginkiestocht

De jeugd kan donderdagmiddag genieten van een Ginkiestocht. Het vertrek is vanaf het Wilhelminapark om vier uur.

Fotospeurtocht

Vrijdagmiddag kan er om twee uur worden meegedaan met een fotospeurtocht. De start is vanaf het Wilhelminapark. Doe gezellig mee!

Darttoernooi in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren de sportcoaches dinsdagochtend 28 december om tien uur een darttoernooi voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Wil je ook meedoen? Geef je dan nu al op bij Luut via: 06-20331101. De winnaar van het toernooi ontvangt een mooie prijs.

Zakennieuws

CameraNU.nl is beste website 2021 

CameraNU.nl is verkozen tot Website van het Jaar 2021 in de categorie Consumentenelektronica. Het was de eerste keer dat CameraNU.nl meedeed aan deze publieksprijs. In de categorie Consumentenelektronica won CameraNU.nl de prijs voor Beste Website: de website met de hoogste kwaliteitsscore op content, navigatie, design en aanbevelingsintentie. De afgelopen jaren won CameraNU.nl al twee keer de Shopping Awards.