SV Urk Vrouwen1

pakken volle buit

Het eerste vrouwenteam van SV Urk won afgelopen zaterdag ook de laatste wedstrijd voor de winterstop. De dames van SV Marknesse werden getrakteerd op een 5-0 nederlaag. De basis voor de ruime overwinning werd gelegd in de eerste helft.

Urk begon scherp aan het treffen met de ploeg uit de polder en combineerde er lustig op los. Spelverdeler Grietje Vlot mikte na vijf minuten spelen al vanaf 25 meter raak: 1-0. Tien minuten later zorgde Keysha Legito voor de 2-0. Nog voor rust zorgde aanvoerder Tirsa Bolks-Koffeman met twee doelpunten ervoor dat de wedstrijd gespeeld was. ,,De ruststand was voor het hele team verdiend, het samenspel was echt goed’’, aldus trainer/coach Jan Jelies.

Te gretig

In de tweede helft was de concentratie verdwenen bij de vrouwen van SV Urk. Het spel werd slordiger, doordat spelers niet meer vanuit hun taak voetbalden, maar te gretig waren richting het doel van de tegenstander. Keysha Legito bepaalde met een wereldgoal nog wel de eindstand op 5-0.

Winterstop

De ploeg van Jelies mag nu genieten van een welverdiende rust tot eind januari. Dan start de tweede seizoenshelft met een treffen tegen concurrent Rouveen. ,,Al met al was het een mooie zaterdag voor het Urker vrouwenvoetbal: MO19 pakte de titel en onze ploeg is winterkampioen. Ik ben trots op beide teams. Als jonge ploeg ongeslagen bovenaan staan is een knappe prestatie.’’