n Achter v.l.n.r.: trainers Babette Ras-Romkes en Linda Visser-Woort, Sijtje Veldman, Annabeth Koffeman, Rianne Korf, Mariska Ras, Marjo de Jong, Mette Marit Wakker, Jacolien Kapitein, trainers Magriet Schraal-Oost en Lilian Brouwer en sponsor Marina Korf-Kroon. Voor v.l.n.r.: Joanne Jelies, Jantine van Veen, Agnes Kramer, Petra van Urk, Lea van Urk, Margriet Kramer en Maartje Post. (Foto: Jannie Snoek).
n Achter v.l.n.r.: trainers Babette Ras-Romkes en Linda Visser-Woort, Sijtje Veldman, Annabeth Koffeman, Rianne Korf, Mariska Ras, Marjo de Jong, Mette Marit Wakker, Jacolien Kapitein, trainers Magriet Schraal-Oost en Lilian Brouwer en sponsor Marina Korf-Kroon. Voor v.l.n.r.: Joanne Jelies, Jantine van Veen, Agnes Kramer, Petra van Urk, Lea van Urk, Margriet Kramer en Maartje Post. (Foto: Jannie Snoek). Foto:

MO19 ongeslagen kampioen

Het oudste meisjesteam van Sportvereniging Urk, MO19, werd afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de tweede klasse. Op Sportpark De Vormt werd het 5-0 tegen Ens/Kraggenburg. 


De vriendinnenploeg voetbalt al jaren met elkaar, maar nog nooit was het gelukt om kampioen te worden. Vrijwel ieder seizoen moesten de spelers genoegen nemen met de tweede plaats. Niet helemaal vreemd dat de zenuwen afgelopen zaterdag in de eerste helft de overhand hadden, waardoor het spel wat slordig was. Toch kende Urk weinig problemen met Ens/Kraggenburg. Het verschil in niveau was simpelweg te groot.

Margriet Kramer scoorde vroeg in de wedstrijd al wel de 1-0, maar daarna stokte het bij Urk. Tot aan de rust werd niet meer gescoord, waardoor de spanning bleef. Na de 2-0 in de tweede helft, van opnieuw Margriet Kramer, was de ban wel gebroken en liet de ploeg zien waarom ze ongeslagen bovenaan staan. Er werd onder leiding van aanvoerder Joanne Jelies veel vrijer en gedurfder gevoetbald, waardoor er meer kansen kwamen. Mariska Ras zorgde na goede combinaties voor de 3-0 en 4-0, terwijl Jantine van Veen de vijfde treffer voor haar rekening nam. Gelegenheidskeeper van de tweede helft, Marjo de Jong, hield de nul en zo kon na het laatste fluitsignaal met een vrolijk gemoed het feestje gevierd worden.

Omdat het gros van de ploeg nog mag uitkomen in een jongere leeftijdscategorie, is gekozen om na de winterstop het team in te delen in de hoofdklasse van MO17. ,,Onze spelers hebben meer weerstand nodig dan dat ze nu gehad hebben. In de hoofdklasse wordt heel behoorlijk gevoetbald en we verwachten dat zij zich op dit niveau beter kunnen ontwikkelen'', aldus Fokke-Jan Gnodde van de damescommissie.


Sponsor

De nieuwe sponsor, Marina Korf-Kroon van Cosmedic Team, was zaterdag aanwezig op Sportpark De Vormt om kennis te maken met het team. ,,Erg leuk om zo’n ploeg gezellige meiden zo fanatiek bezig te zien. Ik heb genoten’’, aldus Marina Korf.