Rustig weekend, maar bijna 100 Urkers staan nog op scherp


Voor het eerst in weken heeft de politie geen aanhoudingen verricht voor het afsteken of in bezit hebben van vuurwerk. Dat meldt een woordvoerder.

Een eerder aangekondigd toeterprotest op het haventerrein verliep geordend. Een groep plaatsgenoten was er ongeveer een uur aanwezig en produceerde op diverse manieren geluid.

De gemeente meldt dat nog steeds bijna honderd Urker jongeren en bedrijven op scherp staan. Vanwege eerdere overtredingen, kregen ze een last onder dwangsom opgelegd. Dit betekent dat de gemeente ze aanzegt dat ze bij een volgende overtreding minimaal 2500 euro boete moeten betalen. In twee gevallen werd die boete inderdaad al uitgeschreven.


Donderdag raad:
publiek moet
online meekijken

De gemeenteraad vergadert donderdag onder andere over de verdeling van bouwgrond in de Zeeheldenwijk. Een woordvoerder van de gemeente wijst erop dat eventuele belangstellenden die vergadering niet fysiek kunnen bijwonen.

Inmiddels heeft zich al wel een starter op de woningmarkt gemeld die tijdens de vergadering gebruik wil maken van het spreekrecht voor burgers. Die is gewoon welkom in de raadszaal. Andere belangstellenden kunnen de beraadslagingen volgen via de livestream op de site van de gemeente.


Beroep uit
Groot-Ammers

Ds. D.E. van de Kieft is beroepen door de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Groot-Ammers. De dominee van de Menorahkerk bedankte in de afgelopen tijd al voor een hele serie beroepen van andere vacante gemeenten. Groot-Ammers telt iets minder dan tweehonderd leden, bestaat zestig jaar en had nog nooit een eigen predikant.

verloren en gevonden

Verloren:

z Gouden armband met 4 letterhangertjes eraan. Tel. 06-24498898.

Gevonden:

z Maandag in Wijk 7: zwarte brace voor om een been. Tel. 06-41512983.