n Piet Baarssen tilt hier een auto van Hendrik Bakker op. Ze begonnen met 150 kilo en om er gewicht bij te krijgen ging uiteindelijk Hendrik er zelf maar inzitten. Daarmee kwamen ze in totaal uit op 310 kilo en werd Piet winnaar.
n Piet Baarssen tilt hier een auto van Hendrik Bakker op. Ze begonnen met 150 kilo en om er gewicht bij te krijgen ging uiteindelijk Hendrik er zelf maar inzitten. Daarmee kwamen ze in totaal uit op 310 kilo en werd Piet winnaar. Foto:

Wiet je nog ... ?!


Oranjevereniging organiseert De Sterkste Man

Klaas Visser duikelde in de archieven van de krant weer een bijzondere fotoserie op. Dit keer in Wie je nog...?! een fotoverslag van De Sterkste Man tijdens het Bevrijdingsdagfeest van 5 mei 1985. Dit evenement werd georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging en vond plaats op het haventerrein. De deelnemers waren onder andere Piet Baarssen, Jan Jongman en Meindert Ruiten. 

Reageren kan via wietjenog@urkerland.nl

n Harm Oost en Piet Bakker kijken een beetje appelig, want ze waren 'Geweldigen van de Voortijd' en voelden zich te oud om nog mee te doen, maar kijk: Harm neemt Meindert nog moeiteloos op zijn schouders.
n Meindert Ruiten was de oudste deelnemer, hij is hier 56 jaar. De deelnemers hadden passende trainingspakken aan met stoere opschriften, maar Meindert ging gewoon in zijn opknapperse overhemd en op zijn sloffen stenen tillen...Toen hij thuis kwam kreeg hij schelden van Jos omdat zijn overhemd bedorven was....
n De standen werden met krijt bijgehouden op een schoolbord.
n Piet Baarssen werd ongeslagen kampioen. Twee prijzen houdt hij omhoog: de bokaal en een bos bloemen van het Karrewiel voor echtgenote Nellie. Hendrik 'de Pam' Bakker vroeg aan Piet of hij niet bij hem wilde komen werken, want een 'oto optillen got wel wat ganker as mit een krik....' Het jongetje op de foto is waarschijnlijk zoon Barend Baarssen.
n Jan 'de Bolle' Jongman neemt trots de tweede prijs in ontvangst. Moet je kieken oen poar áanen of ie et....
n Bij het boomstamheffen wist Jan Jongman 100 kilo te tillen.