Teststraat GGD vanaf morgen open

GGD Flevoland neemt morgen (dinsdag 14 december) de nieuwe testlocatie in gebruik op Urk. De testlocatie is gevestigd in het pand van de voormalige Rabobank aan de Klifweg 12 en is op dinsdag, donderdag en zaterdag toegankelijk.

 

De gemeente Urk en GGD Flevoland hebben vanwege de nog altijd hoge besmettingsgraad besloten om naast de bestaande testlocaties in Flevoland ook weer een testlocatie te openen op Urk. Wethouder Freek Brouwer noemt het belangrijk dat inwoners op Urk zich dicht bij huis kunnen laten testen. ,,We roepen hen dan ook op om dat bij klachten te laten doen. Op die manier kunnen we het aantal besmettingen onder controle houden.'' Het had wat voeten in de aarde om een geschikte en veilige locatie voor de GGD-teststraat te vinden. ,,In het pand aan de Klifweg is eveneens een vestiging van Ecocare gevestigd. Zij voeren het zogenaamde ‘Testen voor Toegang' uit. De stromen bezoekers voor de twee verschillende testen worden gescheiden van elkaar. Mensen die mogelijk met corona besmet zijn en komen voor een GGD-coronatest, komen zo niet in aanraking met mensen die zich laten testen voor een toegangsbewijs.'' Wie gezondheidsklachten heeft kan via coronatest.nl of telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken voor een GGD-coronatest. Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. De testlocatie aan de Klifweg is vanaf morgen op dinsdag, donderdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.


Testen voor toegang

Wie géén gezondheidsklachten heeft en zich wil laten testen voor een toegangsbewijs kan terecht bij Testen voor Toegang. Een afspraak maken via: testenvoortoegang.org.