Hans Crebas lijsttrekker van CDA Urk


Hans Crebas is zaterdag unaniem verkozen tot lijsttrekker namens het CDA, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar.

Het is de tweede keer dat de huidige fractievoorzitter de lokale lijst aanvoert. Raadslid Willem Foppen neemt na drie periodes in de raad afscheid. Hij staat ter ondersteuning nog wel op een lagere plaats op de lijst. Raadsleden Marjanne Romkes-Foppen en Jurie van den Berg staan op de plaatsen twee en drie. Commissielid Jo Visscher is nummer vier.

De top tien van de kieslijst wordt verder gevuld door Pieter Brands, Petra Zeeman-Hartman, Gerlinde Foppen, Marcelle van der Sloot, Jan Maarten Zwaan en Annemijn Visscher. Hans Crebas: ,,We hebben een mooie mix van ervaren politici uit de zittende fractie en nieuw talent. Deels werkten we daar de afgelopen jaren ook al mee samen in onze denktank. We gaan met vertrouwen de verkiezingen tegemoet.” 


Tweede inbraak

De politie onderzoekt een tweede inbraak bij de cafetaria van de Gebroeders Meun aan De Hofstee. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de deur vernield, waarna de kassa werd meegenomen.