Afbeelding
Foto:

Hennie's American Dream

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Mijn vierde maand

De eerste maanden in Amerika zijn eigenlijk heel snel gegaan. Voor mijn gevoel zit ik er net twee weken, maar intussen ben ik hier al bijna vier maanden. Gelukkig gaat het allemaal heel goed en vind ik het nog steeds heel leuk aan de andere kant van de wereld. De meiden in het basketbalteam zijn superleuk en natuurlijk ben je met de één wat closer dan met de ander, maar ik heb zeker hele goede vrienden gemaakt. Het missen van thuis is daardoor wel wat makkelijker op te vangen, omdat ik mijn vrienden hier ook als een soort familie beschouw. Ondanks dat ik 'the American Dream' aan het leven bent, mis ik Nederland heel erg. Vooral het eten, want ze hebben hier niks wat op de kost van mijn moeder lijkt. Alles is heel groot en kolossaal. Als je een boodschap doet, loop je alleen in de winkel voor je gevoel al een kilometer. Het weer is nog steeds heel aangenaam met temperaturen rond de vijftien graden. Toch voelt het wel vreemd dat het met kerst zo warm is. 

Bijna elke dag heb ik via Facetime wel even contact met thuis. Zo vaak zelfs, dat we elkaar soms niets meer te vertellen hebben. Het voelt alsof ik thuis in de woonkamer zit, alleen kunnen we dan niet lekker knuffelen. 

Met basketballen gaat het niet zo goed; de afgelopen zes wedstrijden hebben we namelijk verloren. Toch denk ik dat we goed op weg zijn een beter team te worden, daar trainen we in ieder geval hard voor. Op 30 december spelen we tegen Cal State Fullerton en na die wedstrijd gaan we gelijk door naar Long Beach waar we op Nieuwjaarsdag spelen tegen Long Beach State. Oud en nieuw vier ik dus met mijn teamgenoten in een hotel. 


Ik heb nu een weekje vrij van school en van basketbal, de zogenaamde Christmasbreak. In eerste instantie zouden we maar vier dagen vrij hebben, maar omdat de wedstrijd tegen UCLA werd afgelast vanwege corona bij onze tegenstander, hebben we drie dagen extra vakantie gekregen. Als ik dat vooraf had geweten, zou ik gekeken hebben of ik naar Urk had kunnen komen. Tijdens deze periode is een ticket wel heel duur, maar het was ' misschien wel waard geweest.


Mijn eerste semester heb ik afgerond. Voorlopig vier weken lang geen schoolverplichtingen. Natuurlijk wordt er wel getraind en zijn er wedstrijden. Om af te studeren heb je acht semesters nodig. Mijn plan is om er elk jaar twee af te ronden, zodat ik na vier jaar klaar ben. School is (voorlopig) eigenlijk wel heel makkelijk hier. Het is een beetje te vergelijken met mavo-niveau. Alle toetsen maak ik online. Tachtig procent van je cijfer is het huiswerk dat je maakt en inlevert, de toetsen zijn eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Dit semester heb ik twee soorten Engels, scheikunde, kunst, wiskunde en een introductieklas afgerond.


Kerst is hier super 'groot'. Samen met twee teamgenoten voor de lol foto’s gemaakt met de kerstman, maar daar betaal je hier gewoon zestig dollar voor. Er komen hele gezinnen om hier op de foto te gaan, waar ze dan vervolgens hun kerstkaarten van laten maken. Leuk om nog even te melden dat ik deze week eindelijk iets Nederlands in de winkel heb gevonden: rode kool. Het proefde best wel als de rode kool die mijn moeder maakt!


Vanuit Bakersfield wens ik jullie allemaal een goed 2022 toe. Tot de volgende keer.


Wil je het basketbalteam van Hennie volgen? Neem dan een kijkje op gorunners.com/sports/womens-basketball.

n Op de wedstrijdposter.
n Rode kool.
n Op de foto met Santa.