Bingo op Urk FM


Er zijn weer mooie prijzen te winnen bij de bingo op Urk FM donderdag 30 december om 21.00 uur. Bingokaarten zijn te koop bij Intertoys en de Gulf. De kosten bedragen 2,50 euro per boekje.


Bollen én flappen

Voor de diaconie van de Moriakerk wordt ook dit jaar weer een oliebollen- en appelflappenverkoop gehouden. Donderdag is de kraam tussen half elf en vier uur te vinden bij Oromar aan het Marsdiep 7. De verkoop duurt zolang de voorraad strekt. Wie vooraf bestelt via 06-53260704, is zeker van de aankoop én kan gebruik maken van het bezorgsysteem.


Oliebollen bakken
voor een duofiets

Genieten van een oliebol en meteen een goed doel steunen? Dat kan op donderdag bij Talma Haven en Het Dok. Er worden die dag tussen drie en vijf uur oliebollen verkocht en de opbrengst ervan komt ten goede aan de aanschaf van een duofiets voor de bewoners.


20.000 euro voor
Eiland in de Verte

Stichting De Meenthe, de organisatie achter het openluchttheater Eiland in de Verte, dat zich volgend jaar zomer afspeelt op Urk, heeft 20.000 euro ontvangen uit het Prins Bernhard Cultuurfonds. De voorstelling gaat over de geschiedenis van Urk in de tijd van de sluiting van de Zuiderzee, de maakbare polder van Lindenbergh en het visserijverleden.


Samen tegen
ondermijning

De Provincie Flevoland en de gemeenten Urk en Noordoostpolder hebben samengewerkt aan een checklist ondermijning voor het ontwerpen van nieuwe bedrijventerreinen. De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) heeft vanuit ervaringen op het gebied van ondermijningspreventie bijgedragen. ,,Waar vaak alleen naar ondermijning wordt gekeken vanuit handhaving, wordt in de checklist een andere, brede invalshoek gekozen.''


Een Uur Natuur

Genieten van een uur in de Flevolandse natuur? Kijk dan het nieuwe programma Een Uur Natuur op de website van Flevo-landschap. In de meest recente uitzending wordt onder andere ingezoomd op het Urkerveld.