Stel te water na glijpartij


Raadslid Jurie van den Berg (49) en zijn vrouw Jeanette (42) zijn zondagmiddag tijdens een wandeling in de Wellerwaard, bij Emmeloord, te water geraakt in het ijskoude water.

Jeanette vertelt: ,,Op een glad bruggetje zei onze 10-jarige Alicia: 'Kijk moe’. Ik draaide mij iets naar haar toe, gleed uit en lag ineens helemaal onder water. Jurie viel voorover in het water, bovenop mij. Zijn hoofd knalde door het ijs en schaafde langs het riet. Hij lag bovenop mij en zodoende kon ik niet weg. We lagen allebei helemaal onder water. Jurie was vrij snel bij de les, is snel uit het ijskoude water geklommen en heeft mij er vervolgens uitgetrokken."

Jurie liep schaafwonden op aan zijn hoofd, maar verder hield het stel alleen blauwe plekken over aan de val. Jeanette: ,,Heel toevallig had ik twee vesten en een handdoek in de auto liggen. We zijn snel naar huis gereden voor een warm bad."


Kerstboom levert
zwemkaartje op

Woensdag 5 januari is het weer mogelijk om je kerstboom in te leveren op de parkeerplaats bij zwembad 't Bun, in ruil voor een gratis zwemkaartje, tussen tien en vier uur. Het kaartje is een jaar geldig.

Gevonden


z Bankpas, S. Post, ABN AMRO, in het Wilhelminapark. Tel. 06-13784569.
z Fietssleutel met Eifeltorentje, omgeving Wilhelminapark. Tel. 06-11852216.

Burgerlijke stand

Overleden:
Helena Loosman, 80 jaar, 23 december 2021. Correspondentieadres: Het Top 28, 8321 JD Urk.
Jurie Korf, 90 jaar, 24 december 2021. Echtgenoot van Jannetje Korf-Romkes, Singel 8, 8321 GT Urk.