Afbeelding
Foto:

Nieuwe lijst: 'handen uit de mouwen'

Voor Dittie Hoekstra is een gewenste comeback in de plaatselijke politiek het gevolg van een periode waarin ze 'veel gesprekken gevoerd heeft met een groot deel van de lokale bevolking'.


Hoekstra: ,,Ik proefde hierbij steeds dat er veel onvrede bestaat in de Urker samenleving als het gaat om de lokale zorg voor onze ouderen. En zeker ook vanuit de jeugd is erop aangedrongen om tot meer actie en activiteiten over te gaan, zoals voldoende en betaalbare huizen voor onze starters. Er wordt wel geroepen dat het op Urk allemaal wel goed zit als het gaat om de zorg- en jeugdvoorzieningen. Maar is dat echt zo? De handen moeten uit de mouwen."

Krachtig Urk komt binnenkort met de rest van de lijst. Hoekstra: ,,Daarop staan mensen uit verschillende sectoren en lagen van onze bevolking. Om de krachten te bundelen voor ons mooie dorp heb ik meerdere ervaren politici op de lijst gevraagd. Mensen die midden in de samenleving staan en de verbinding willen zoeken om samen het goede voor Urk te zoeken."

Vier jaar geleden trok Jan Hakvoort de kar bij voorloper UGP. De partij zat toen als afsplitsing van de SGP in de raad. Maar zowel Hakvoort als collega-raadslid Willard Woord konden na de verkiezingen niet terugkeren. Hakvoort is nu voorzitter van Krachtig Urk. Hoekstra wil niet zeggen of de mannen opnieuw op de lijst staan. In 2018 bestond de lijst uit 24 mannen, waaronder oud-wethouder, Albert Pieter Hakvoort.