Urk gaat op bezoek bij Berkum

Wel voetbal, geen publiek. Urk moet het daarom zonder ondersteuning van de trouwe aanhang zien te redden in en bij Berkum. De Zwolse club kent een matig seizoen, maar is nog steeds een moeilijk voorspelbare tegenstander. De kern van de ploeg bestaat uit oudere routiniers. De verwachtingen voor dit seizoen bleken tot nu toe te hooggespannen.


Voetballen op het relatief kleine hoofdveld van Berkum is in voorgaande jaren vrijwel altijd lastig gebleken. Het door Berkum gehanteerde spelsysteem deed daar nog een schepje bovenop. Dit houdt niet automatisch in dat Urk niet kan winnen in Zwolle. De laatste uitwedstrijd bij Berkum in 2019 werd met een nipte overwinning afgesloten door een doelpunt van Johannes Schrijver.

Zaterdag nieuwe kansen, andere omstandigheden. Net als overal in het land, mogen er geen toeschouwers aanwezig zijn bij voetbalwedstrijden. Dat is niet alleen een bittere pil voor de voetballiefhebbers, ook de penningmeesters van de voetbalclubs krijgen grijze haren door het gebrek aan inkomsten.

De voetballers zullen daar minder moeite mee hebben. Het gaat hen om de punten. Urk zal alles op alles moeten zetten om de volle buit mee te kunnen nemen. Dat is nodig om SC Genemuiden niet weg te zien lopen. De medekoploper zit in een positieve schwung en zal die zo lang mogelijk vast willen blijven houden.


Blessuregevallen

Los van het feit of er zich in beide kampen corona aandient, kennen beide ploegen al wel een aantal blessuregevallen. De verwachting is dat de twijfelgevallen bij Berkum fit zullen zijn. Bij Urk ontbreekt nog steeds Jan van Slooten en William de Boer is eveneens geblesseerd. Het is nog lang niet zeker of de linkeraanvaller inzetbaar is.


Johnson Bacuna (36), Chris van der Meulen (37), Martijn Brakke (36) en Marc van der Meulen (33) vormen het hart van het eerste elftal van Berkum. Maar andere spelers zijn zeker in staat een belangrijk steentje bij te dragen aan de resultaten. Tot nu toe stemmen die niet tot tevredenheid, maar desondanks is het contract van trainer Arno Hoekstra door het bestuur van Berkum verlengd.


Eric van der Vaart (25) uit Maartensdijk zal de wedstrijd in Zwolle om 14.45 uur in gang zetten.