Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Stadsderby op de rol in Hoogeveen


Kan Flevo Boys zaterdag voor een verrassing zorgen door bij SC Genemuiden te winnen? En kan Eemdijk de opgaande lijn doorzetten? Vragen die pas beantwoord zijn als de wedstrijden in de Hoofdklasse B zijn afgelopen. In Hoogeveen vindt de voor Drenthe belangrijkste wedstrijd van het jaar plaats.


Buurman Noordscheschut gaat op de fiets naar het Sportpark van HZVV. De ontmoetingen tussen beide clubs staan vrijwel altijd bol van figuurlijk vuurwerk. Al is het alleen maar om de grote rivaliteit die al jaren de boventoon voert. Bij verlies van Noordscheschut worden de zorgen groot.

Flevo Boys staat voor de lastige opgave om SC Genemuiden te laten struikelen. De thuisclub is medekoploper, de Emmeloorders kunnen bij verlies de titelaspiraties vergeten. De Genemuiders willen promoveren naar de Derde Divisie.

Als De Dijk wint bij AZSV dan wordt de ploeg uit Aalten gepasseerd. AZSV is vooral dit seizoen onberekenbaar en dus is een verrassing niet uit te sluiten. De Amsterdammers blijven bij verlies in de buurt van de gevarenzone.

Er is veel belangstelling voor de ontmoeting tussen Eemdijk en NSC Nijkerk. Niet alleen vanwege de ambitie die de club uit Bunschoten-Spekenburg heeft, maar zeker omdat het een ‘burenruzie’ is. Jammer genoeg mogen er geen supporters aanwezig zijn.

In Amsterdam wordt de ontmoeting tussen Swift en Buitenpost gespeeld. De Friezen hebben een punt meer verzameld en willen graag bovenin de subtop meedraaien. Winnen is daarbij het eerste station. De Amsterdammers willen liever naar de Derde Divisie.

Wil Volendam mee blijven doen in de titelrace, dan is winnen van SDC Putten noodzakelijk. De laagvlieger zal de huid duur verkopen omdat anders een nog moeilijker periode aanbreekt in de strijd tegen degradatie. Het verschil met rode lantaarndrager Noordscheschut is minimaal.

In Sneek wordt het treffen tussen ONS en DETO Twenterand als een graadmeter beschouwd. Heeft de Friese ploeg echt zoveel aan kwaliteit ingeboet of ligt de oorzaak dieper? De bezoekers hebben een punt meer en gaan voor een gelijkspel.


Programma 20 november

SC Genemuiden - Flevo Boys

Volendam - SDC Putten

AZSV - De Dijk

Eemdijk - NSC Nijkerk        

Swift - Buitenpost

Berkum - Urk

HZVV - Noordscheschut

ONS Sneek - DETO Twenterand