Vangsten witvissers vallen tegen

Voor de witvissers van Hengelsportvereniging 'De Blijde Baars' wil het nog niet echt vlotten in de Urker haven. Werden de eerste twee wedstrijden beslist met kleine baars, afgelopen zaterdag was het niet veel beter.


In het vak op de Westhaven was het Otto van Horssen die gelijk vanaf het begin mooie voorn wist te vangen. Later in de wedstrijd wist ook Jaap Droger goed te vangen, maar uiteindelijk was het Otto van Horssen die wist te winnen met 14 kilo, gevolgd door Jaap Droger met 12 kilo. De andere vissers in dit vak moesten het doen met wat kleine baars.

De vissers in het vak aan de Dormakade sloegen behoorlijk meer vis aan de haak. Thijs de Lange wist in totaal 120 vissen te vangen met samen een gewicht van 23 kilo. Lub Snijder kwam moeilijk op gang maar werd toch nog tweede, al was het op eerbiedige afstand van de winnaar met 13,5 kilo gevangen vis.  In het algemeen klassement na drie wedstrijden gaan Jaap Droger en Lub Snijder aan de leiding. De onderlinge verschillen zijn echter klein, zodat er nog van alles mogelijk is. 


De volgende wedstrijd voor de witvissers is op zaterdag 27 november. De laatste wedstrijden in de wintercompetitie zijn op 4 en 18 december, eveneens in de Urker haven.