Onderzoek naar gezondheidsschade door windmolens


De gemeente Urk schaart zich achter de wens om onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar eventuele gezondheidsschade die ontstaat door windmolenparken. Dat vertelde wethouder Gerrit Post tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week, na vragen van Frans Lucas Brouwer (HvU). ,,Een groeiende groep artsen blijkt zich hier nu zorgen over te maken, en ook de vissers hebben last van deze windmolenparken. En er komen er steeds meer. Wat kunnen we eraan doen?'', wilde Brouwer weten. Volgens wethouder Gerrit Post ligt er in de Tweede Kamer een motie klaar om over te gaan tot een onafhankelijk onderzoek, en sluit de gemeente zich bij die wens aan. 


Wie wil er wijzen
op mondkapjes?

 

Het Dok is op zoek naar gastheren/gastvrouwen voor bij de entree. Deze persoon wijst iedere bezoeker aan Het Dok (ook de bezoekers aan de dokterspraktijken) erop dat er een mondkapje gedragen moet worden en de handen gedesinfecteerd. De vrijwilligers zijn nodig op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.00 uur, 11.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur. De roosterindeling is naar wens en voorkeur. Meer weten of aanmelden: bel met Henria Romkes of Adrie Korf via 0527-683346 of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@caritasurk.nl.


Locatie teststraat
nog niet bekend

Er komt, vanwege de oplopende besmettingscijfers, een tijdelijke GGD-teststraat op Urk, maar waar deze komt is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de GGD kan hier pas begin volgende week meer duidelijkheid over gegeven worden.