Volleybaldames tonen veerkracht en flexibiliteit

De dames van Volleybalvereniging Urk speelden afgelopen dinsdag in Ittersum tegen SVI. Na een spannende wedstrijd kon met een 1-3 overwinning op zak de terugreis naar Urk gemaakt worden.

Vanwege de coronamaatregelen konden de Urker dames niet met het gebruikelijke team aantreden tegen SVI. Er kon echter een beroep gedaan worden op Anniek ter Haar en Rosalie Bakker. Zij draaiden uitstekend mee en leverden hiermee een belangrijke bijdrage aan de behaalde 1-3 overwinning.

Op stoom

Het duurde even voordat de Urkers op stoom wisten te komen, wat vooral in de eerste set merkbaar was. Men wist goed terug te komen van een grote achterstand, maar dat was onvoldoende om de eerste set winnend af te sluiten (25-22). De tweede set kwamen de dames goed op dreef. Met goed en degelijk spel werd de set met 13-25 in Urks voordeel beslecht. Urk leek ook in de derde set korte metten te maken met de tegenstander. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd, maar SVI wist tegen het einde van de set nog akelig dicht in de buurt te komen, waardoor een ontzettend spannende slotfase ontstond. Urk beschikte echter over de langste adem en won deze set met 24-26.

Libero

De laatste set ging Urk voor het eerst met een libero spelen. De ploeg moest daar duidelijk aan wennen en liep een flinke achterstand op. Door goede servicebeurten van Lusette Visser en Lenie Korf werd de achtervolging ingezet en wisten de Urker dames deze set in hun voordeel te beslissen (17-25).

De Dames 1 van Volleybalvereniging Urk kunnen met trots terugkijken op de wedstrijd en het behaalde resultaat, maar vooral vanwege de flexibiliteit van het team die is getoond na de inzet van nieuwe speelsters en een andere speelwijze. Door deze overwinning neemt het team nu de zevende plaats in van de tweede Klasse P. Volgende week dinsdag spelen de dames thuis tegen CSV.