Gemeente stuurt open brief na zaterdagse onrust


Het volledige gemeentebestuur en de gemeenteraad richten zich in deze krant via een open brief tot alle inwoners van ons dorp: ,,Tot hier en niet verder!'' Dit naar aanleiding van de onrust die afgelopen weekend rond de rotonde bij het Wilhelminapark ontstond. 

,,Met lede ogen zagen we hoe een klein deel van onze jeugd vanaf 12 jaar (!) daar de buurt vernielde en daarmee ons dorp te kijk én te schande zette. We hoorden taalgebruik dat echt niet door de beugel kan. En voelden de samenleving trillen vanwege levensgevaarlijk vuurwerk.'' Het gemeentebestuur roept op hier gezamenlijk tegen op te treden en vraagt ouders, leerkrachten en ondernemers de jeugd ervoor te behoeden hun 'toekomst te vergooien': ,,Ga het gesprek met hen aan en houd hen desnoods thuis om rellen te voorkomen.'' De volledige open brief is in het hart van deze krant te lezen.


Tien opnamen
in vijf dagen tijd

In de afgelopen vijf dagen zijn tien plaatsgenoten opgenomen in het ziekenhuis vanwege een heftig verloop van een besmetting met het coronavirus. De afgelopen week werden er 423 positieve tests gemeld via het RIVM.