Urk verdedigt koppositie Hoofdklasse B

Een wedstrijd met grote belangen. Urk verdedigt zaterdag op eigen veld de koppositie, NSC Nijkerk staat op een rechtstreekse degradatieplaats. Is de ploeg van Gert Jan Karsten in staat om van de laagvlieger te winnen? De Nijkerkers hebben nog maar acht keer gescoord, Urk heeft de beste verdediging. Onderschatting lijkt de valkuil voor de koploper van de Hoofdklasse B.


De grote vraag is of beide ploegen zaterdag volledig aan de bak kunnen. NSC Nijkerk is een ploeg met degradatiezorgen en dat brengt statistisch gezien vrijwel altijd meer blessurezorgen. Maar toch zijn er bij Urk ook blessuregevallen die de nodige aandacht vragen. Jan van Slooten is er in ieder geval nog niet bij en de beschikbaarheid van William de Boer is onzeker. Dick Hakvoort heeft dinsdag weer meegetraind.


Geen publiek

Urk en NSC Nijkerk zullen elkaar treffen in een troosteloze ambiance. Toeschouwers zijn niet toegestaan in verband met de geldende Covid-19 maatregelen, die voorlopig niet lijken te verdwijnen. Maar spelen mét publiek blijft uiteraard als eerste op de wensenlijst staan. Voor de supporters rest voorlopig niets anders dan een livestream via svUrktv op YouTube.


Scorend vermogen

De tegenstander uit Nijkerk kent een moeizame start van het seizoen. Met acht gemaakte doelpunten en 22 tegen kunnen er geen indrukwekkende cijfers worden overlegd. Urk heeft de minst gepasseerde defensie, maar het scorend vermogen is een bron van zorg voor de technische staf.


Wil de ploeg van Gert Jan Karsten koploper blijven en de concurrentie achter zich houden, dan rest maar één opdracht: winnen van NSC Nijkerk. Datzelfde geldt overigens ook voor de inhaalwedstrijd tegen ONS Sneek, die voor aanstaande dinsdag 30 november op de rol staat. De bezoekers uit Nijkerk beschikken over een ploeg die de volle 90 minuten de strijd aangaat. Er worden kansen geschapen, maar nog niet ten volle benut. ‘En dat zal er toch een keer uitkomen’, zo voorspelt trainer John kamphuis.


De ervaren Maurice Paarhuis uit Hellendoorn is de arbitrale leider op Sportpark De Vormt. De aftrap is om 15.00 uur.