Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Als zaterdag alle wedstrijden in de Hoofdklasse B doorgang kunnen vinden, dan zal de ranglijst er na 17.00 uur waarschijnlijk anders uitzien. Niet alleen de kopgroep kan er anders uitzien, ook onderin is een aantal verschuiving in het klassement niet ondenkbaar.


Nummer twee op de ranglijst, SC Genemuiden, wacht een lastige klus in Aalten. AZSV is altijd onberekenbaar en dat zal zaterdag niet anders zijn. Ondanks de tegenvallende klassering zal de oostelijke ploeg best eens voor een verrassing kunnen zorgen.


Vanuit Amsterdam komt Swift naar Noordscheschut. De drager van de rode lantaarn kan bij winst op een punt komen van de bezoekers. Swift scoort vrij eenvoudig terwijl het defensief nogal kwetsbaar is. Een uitschieter moet de thuisclub op het goede spoor brengen.


Het Zwolse Berkum bezoekt DETO Twenterand. Het verschil in punten is minimaal. Bij winst is de bezoekende club voorbij de thuisclub. Voor Berkum is het te hopen dat de blessures niet al te groot en te veel zijn voor dit duel.


Op Sportpark Ervenbos is Flevo Boys gastheer van Volendam. De wijdbroeken hopen op promotie, maar dan moet Flevo Boys wel aan de kant gezet worden. Om de achterstand op de kopgroep niet verder te zien oplopen, wordt in Emmeloord aan winst gedacht 


SDC Putten reist af naar de Amsterdamse boorden van het IJ om tegen De Dijk te spelen. De belangen zijn ook hier groot. Voor beide ploegen geldt dat winnen een stap dichter bij een winterstop komt die de nodige rust zal geven binnen de club.


Kan Buitenpost ook HZVV verrassen? Het verschil op de ranglijst is slechts een punt in het voordeel van de Friezen. De ploeg uit Hoogeveen had en heeft nog steeds hoge verwachtingen van het lopende seizoen. Winst moet dat onderstrepen.


Eemdijk heeft de aanval op de koppositie geopend. Om door te kunnen gaan in het streven op gelijke hoogte met Spakenburg en De Vogels te komen, moet dit seizoen promotie worden afgedwongen. ONS Sneek is het eerstvolgende obstakel op de weg ernaartoe.


Programma 27 november:

Urk - NSC Nijkerk         

AZSV - SC Genemuiden 

Noordscheschut - Swift

DETO Twenterand - Berkum

Flevo Boys - Volendam 

De Dijk - SDC Putten        

Buitenpost - HZVV         

ONS Sneek - Eemdijk