Wel een concert, geen publiek


De Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland kan de concerten van Leendert Verduijn en Gert van Hoef van aanstaande zaterdag niet door laten gaan voor publiek. De gemeente Urk heeft recent besloten dat vanwege de lokale besmettingscijfers bij concerten en andere evenementen geen publiek aanwezig mag zijn. ,,We balen hier behoorlijk van, zeker omdat dit op zo’n korte termijn te kennen wordt gegeven. Sponsoren zoeken is daarmee onmogelijk. De mensen die een ticket hebben gekocht zijn geïnformeerd en krijgen hun geld terug'', laat Jacob Hoekstra van de stichting weten. ,,We willen de muzikanten hiervan niet de dupe laten worden en hebben besloten beide concerten om te zetten in een opname. De opnames worden in december uitgezonden via YouTube en we hopen dat dan via donaties de kosten alsnog te compenseren zijn.'' 


Decemberactie
in Urkerhard

Vooral in de maand december staan familie en vrienden centraal,  maar voor velen is het ook een maand vol zorgen. De decemberactie is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben. De SNS gaat gezamenlijk met de ondernemers van winkelcentrum Urkerhard een aantal van deze mensen een hart onder de riem steken, door in de decembermaand iedere week twee goedgevulde manden weg te geven. Wie gun jij een verrassing in december? Laat het snel weten via een PB of kom langs in de SNS-winkel op Urk en vul een wenskaart in. Reageren kan tot 18 december.

Jong 

z Vrijdagmiddag 26 november kan de jeugd om twee uur meedoen met een sportparcours in en door het Wilhelminapark. Deelname is gratis en opgave niet nodig.

z Zaterdagochtend kan de jeugd tot 17 jaar mee mountainbiken. De groep vertrekt om elf uur vanaf ’t Jeugd, Richel 4. Opgeven is nodig en kan via eize@caritasurk.nl. Deelname kost vijf euro voor gebruik van mountainbike en helm. 

z Dinsdag 30 november kan de jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar meedoen met het spel Jachtseizoen. De start is om half zeven in het Wilhelminapark. Deelname is gratis, doe dus gezellig mee!

Bibliotheek

z Digi Café Elke vrijdagmorgen is er van tien tot twaalf uur Digi Café. Speciaal voor iedereen die vragen heeft over telefoon of tablet.

z Nalatenschap Nadenken over nalatenschap is niet makkelijk. Maandag 29 november tussen vier en vijf uur is adviseur Chris Weening aanwezig om vragen over dit onderwerp te beantwoorden.