Afbeelding
Foto:

Amateursporter: Meri Lambregtse

Naam: Meri Lambregtse

Leeftijd: 5 jaar
Van wie ben je er één: Mijn bes zegt dat ik er één ben van Lummetje van Riekelt van Lummetje van Aagje en mijn vader is Andries Lambregtse (van de KNRM).

Op welke school zit je: 

Ik zit in groep 2 bij juf Metz op de E. du Marchie van Voorthuysenschool.

Welke sport(en) beoefen je: 

Turnen, paardrijden en voltige.

Hoe lang doe je dat al: 

Sinds ik kan lopen sta ik al meer op mijn handen dan op mijn voeten. Als de kans er is doe ik de radslag. Of dat nou in een restaurant, winkel of op school is. Volgens mij was ik drie toen ik op de gym ging. Het paardrijden doe ik nu ongeveer een jaar en het leukste daarvan vind ik het voltige. Dit begon met handen los rijden, daarna op mijn knieën op zijn rug zitten en nu kan ik al op zijn rug staan!

Waarom deze sport(en): 

Het turnen zit van nature in mij. Ik wist van het bestaan niet af en had nog nooit een oefening gezien en toch deed ik de hele dag niets anders dan koprol, handstand, radslag, split, spagaat, salto. Nu zit ik in de selectie bij juf Anna en leer nieuwe elementen zoals arabier, borstwaardsom en flikflak, die ik dan thuis op mijn mat, rekstok of trampoline oefen. Mijn moeder reed altijd paard dus toen mijn vriendinnetje Caroline een pony kreeg gingen wij kijken en was ik meteen verliefd. Nu verzorg ik hem ongeveer twee keer in de week. Het is echt super leuk om te knuffelen, door het bos te rijden en natuurlijk voltige-oefeningen uit te proberen. 

Hoogtepunt: 

Een hoogtepunt was voor mij dat ik op turnen mocht en alleen kon galopperen.

Dieptepunt: 

Een dieptepunt was toch wel toen ik tijdens een galop in het bos van de pony viel omdat hij opzij sprong. Gelukkig draag ik een cap en bodyprotector, hierdoor deed alleen mijn been een beetje pijn en kon ik gewoon weer doorrijden.

Wat moet jij ervoor laten: 

Voor mijn gevoel hoef ik er niets voor te laten. Ik kijk uit naar de turnles en tel de dagen, uren en minuten tot we naar de paarden gaan.

Wat is je droom/wil je nog bereiken in deze sport(en): 

Mijn droom is om in mijn prinsessen jurk een voltige-show te geven.