n Wethouders Middelkoop en Wijnants openen de website.
n Wethouders Middelkoop en Wijnants openen de website. Foto:

Website Sterk Techniek Onderwijs

Tijdens het evenement Techniek Tastbaar op 12 november werd de website van Sterk Techniek Onderwijs Noordoostpolder-Urk gelanceerd.


Scholen en bedrijven kunnen op sto-nopurk.nl met elkaar in contact komen voor het aanvragen en aanbieden van stageplaatsen, gastlessen of workshops. Het portaal geeft toegang tot lesbrieven, leskisten, excursies en/of het reserveren van lessen in een van de leerlabs. Wethouders Wijnants van Noordoostpolder en Middelkoop van Urk zorgden samen voor de lancering van de website van Sterk Techniek Onderwijs.


Jongeren enthousiast maken

André de Vries (Bedrijvenkring Urk) en Herjan Reuten (directeur Vakcollege Noordoostpolder) zijn de projectleiders van Sterk Techniek Onderwijs Noordoostpolder-Urk. De heren zijn maar wat blij met de nieuwe site waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten, met als doel jongeren enthousiast te maken voor technische beroepen en technisch onderwijs. ‘Een goede manier om leerlingen, scholen en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. En dat is hard nodig. Er is een schreeuwende behoefte aan technisch personeel’, aldus De Vries en Reuten.


Boekingssysteem

‘Doel van de nieuwe website is dat de scholen stages kunnen boeken en gastlessen kunnen aanvragen. Het is een soort boekingssysteem. De bedrijven kondigen op de site aan wat ze aanbieden. Er zit groei in z’n totaliteit in het vmbo, maar zeker op Urk’, vertelt De Vries. 

‘Steeds meer vmbo-leerlingen vervolgen hun schoolloopbaan op ROC Friese Poort, merken wij, mede vanwege de nieuwe doorlopende leerlijnen. Dat is natuurlijk prachtig voor deze regio.’