n Dames 1 van VV Urk. V.l.n.r.: Janita Nagel, Alby Kramer, Lenie Korf, Lusette Post, Geri-Janne Kapitein, Colien Scheffer, Iske Visser. Foto:

Winst Dames VV Urk

De dames van Volleybalvereniging Urk speelden afgelopen dinsdagavond tegen hekkensluiter CSV. Ondanks het matige spel wonnen de Urkers deze wedstrijd met 3-1.

Het damesteam speelde als enige in sporthal De Schelp. De andere volleybalwedstrijden die op het programma stonden waren geannuleerd. Hierdoor miste er een stukje sfeer en volleybalbeleving en dat kwam het spel niet ten goede. De eerste set moest Urk echt in het spel komen. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, met name in de passing. Toch wisten de Urkers deze set met 25-20 binnen te slepen.

De tweede set ging Urk beter van start en werd een zeer ruime voorsprong opgebouwd. Toch wist CSV tegen het eind van de set nog dichterbij te komen. Maar gelukkig hielden de dames het hoofd koel en wonnen ook deze set: 25-18.

De derde set werd gekenmerkt door veel servicefouten. Urk verloor het geloof in zichzelf en ging mee in het spel van CSV. De Zwolse tegenstander trok deze set met 21-25 over de streep.

Urk besefte dat het uit een ander vaatje moest tappen om een vijfsetter te voorkomen. De dames waren erop gebrand de wedstrijd in vier sets te beslissen. Ze wisten zich te herpakken en sleepten de laatste set met 25-15 binnen en sloten de wedstrijd af met een 3-1 overwinning.

Het resultaat stemt tot tevredenheid, maar de dames weten dat het spel beter kan en moet. Om dat te verbeteren hebben de Urkers een extra week, omdat de volgende wedstrijd pas 7 december op het programma staat.