n Het team van CGV Urk, achter v.l.n.r.: Sanne Kramer, Rosalie de Boer, Merel van Veen, Elena Leistra, Marije Kaptijn, Emma van den Berg, Mary-Anne Loosman, Jelina Kramer. Voor v.l.n.r.: Mirthe Post, Ellie Kaptijn, Lieke van Slooten, Esmay Pasterkamp, Romy Bakker.
n Het team van CGV Urk, achter v.l.n.r.: Sanne Kramer, Rosalie de Boer, Merel van Veen, Elena Leistra, Marije Kaptijn, Emma van den Berg, Mary-Anne Loosman, Jelina Kramer. Voor v.l.n.r.: Mirthe Post, Ellie Kaptijn, Lieke van Slooten, Esmay Pasterkamp, Romy Bakker. Foto:

Acrogymnasten presteren uitstekend

De acrogymnasten van CGV Urk hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de ‘Breda Open Acrobatics Cup’. Een internationale wedstrijd vlak voor de start van het wedstrijdseizoen richting de landelijke wedstrijden.


Voor de sporters een hele leuke wedstrijd om te zien waar ze staan, maar ook een mooie gelegenheid om eindelijk weer hun kunnen te laten zien op de wedstrijdvloer, na zo’n lange tijd waarin alles steeds niet door kon gaan.

De D-junior duo’s mochten het spits afbijten op de BOAC. ’s Ochtends vroeg lieten Anne-Gré Bosma en Ente Pasterkamp een hele strakke oefening zien die heel hoog scoorde en goed was voor goud. Willine Verbaan en Diddie Brouwer deden voor het eerst mee in dit niveau en werden knap vierde.

In het tweede wedstrijddeel deden vijf D-senior teams mee. De twee duo’s in deze categorie draaiden zeer overtuigend hun oefening. Sanne Kramer en Mirthe Post wonnen de bronzen medaille en Rosalie de Boer en Ellie Kaptijn werden eerste. Naast de gouden medaille mochten zij ook de beker voor de hoogste D-lijnscore mee naar huis nemen.


In dezelfde categorie, maar dan bij de trio’s, verschenen drie Urker teams aan de start. In een groot deelnemersveld eindigden Mary-Anne Loosman, Jelina Kramer en Romy Bakker op de vijftiende plek. Marije Kaptijn, Emma van den Berg en Esmay Pasterkamp werden zevende, en Merel van Veen, Elena Leistra en Lieke van Slooten grepen met een vierde plaats net naast de prijzen.

Later op de dag waren de C-junioren aan de beurt. In dit niveau ligt de moeilijkheid hoger en laten de teams twee oefeningen zien. Op deze wedstrijd konden er prijzen gewonnen worden voor de balansoefening, voor de tempo-oefening en voor de totaalscore. Van CGV Urk deden hier twee teams mee. Anne-Gré Zeeman, Sophie Roskam en Jill de Boer zijn nieuw op dit niveau maar dat was niet te zien. Met brons voor de balansoefening en ook een derde plaats overall kunnen ze tevreden terugkijken.


Janieke Brands, Joyce Pasterkamp en Jo de Boer waren oppermachtig: met twee keer een eerste plaats voor beide oefeningen mochten ze ook het goud voor de totaalscore én de beker voor de hoogste score van het hele niveau in ontvangst nemen.