Afbeelding
Foto:

Hennie's American Dream

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Mijn derde maand

We hebben de afgelopen maand vijf wedstrijden gespeeld, twee oefenwedstrijden en drie non-conference wedstrijden (dat zijn wedstrijden die wel tellen voor de punten, maar niet voor de competitie). Elke wedstrijd speel ik ongeveer 15 tot 25 minuten en maak ik wat puntjes en pak wat rebounds. Voor een nieuwkomer doe ik het goed. De eerste drie wedstrijden stelden eigenlijk niks voor, omdat we speelden tegen Division Two teams, wij spelen Division One. Die wedstrijden hebben we allemaal dik gewonnen. In de wedstrijd tegen Domingues Hills scoorde ik 13 punten en pakte ik 14 rebounds. 

Dinsdag 16 november vertrokken we naar Stockton (met de bus) om daar tegen University of the Pacific te spelen. We kwamen dinsdagmiddag aan, hebben getraind en daarna zijn we naar ons hotel gegaan. Daar hebben we gegeten en de rest van de avond konden we chillen. Woensdag was de wedstrijddag. Na het ontbijt vertrokken we naar de sporthal voor een ‘shoot-around' (dit is een training waarbij we veel schieten en de plays van de tegenstander nog eens doorlopen). Na de training terug naar het hotel en tijd voor een 'knippien'. Daarna gingen we lunchen en moesten we huiswerk maken. Er gaat een gespecialiseerde leraar mee die goed is in alle vakken die ons met van alles kan helpen. Later die middag was de wedstrijd die we helaas verloren met 78-65. We hebben nog veel te leren als team. Individueel is iedereen super goed maar we moeten nog met elkaar leren spelen. Na de wedstrijd keerden we terug naar het hotel om te eten. De rest van de avond mochten we zelf invullen. Donderdagochtend vroeg reden we naar het vliegveld in Sacramento om door te gaan naar de volgende wedstrijd in Corvallis, Oregon. Vanuit Sacramento vlogen we naar Seattle en vanaf daar naar Eugene. Vanaf het vliegveld was het nog een uurtje in de bus tot het hotel. Omdat we de dag ervoor gespeeld hadden, deze keer geen training. We waren de hele dag vrij, dus dat betekent lekker relaxen in het hotel met z'n allen. De volgende dag gingen we na het ontbijt trainen. Na training hebben we videobeelden bekeken van wedstrijden die onze tegenstanders al gespeeld hebben. We kijken wie de beste speelsters zijn, hoe ze verdedigen en wat voor aanvallen zij spelen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Zaterdag was onze tweede en laatste wedstrijd. Dit was tegen de nummer 15 van het hele land, een ontzettend goed team, waarvan we met 82-51 verloren. Ook deze wedstrijd speelden we nog niet als een team. Na de wedstrijd moesten we snel douchen en naar het vliegveld om terug naar Los Angeles te vliegen. Daar kwamen we rond 22.30 uur aan en moesten we nog ruim twee uur met de bus terug naar Bakersfield. Midden in de nacht kwamen we aan en ben ik gelijk lekker in bed gedoken na een lange week. Het is ontzettend gaaf om dit allemaal mee te maken, want die sporthallen zijn super groot vergeleken met wat we in Nederland hebben.

Afbeelding
Afbeelding