n Het jubilerende echtpaar met tussen hen in burgemeester Van den Bos.
n Het jubilerende echtpaar met tussen hen in burgemeester Van den Bos. Foto:

Diamanten huwelijksjubileum

Het was woensdag feest in de Vuurtorenstraat. Op nummer 88 mochten Ynze en Alie Scheffer-Hakvoort hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren.


Na hun trouwdag in 1961 woonden Ynze en Alie een aantal jaren in Wijk 2, om daarna via de Geer, Oude Dijk, Wijk 7 en Singel uiteindelijk aan te belanden in hun knusse woning in Wijk 3. Burgemeester Cees van den Bos kwam daar gistermiddag op bezoek, om de felicitaties over te brengen namens het gemeentebestuur. Hij deed dat niet met lege handen en had een prachtig boeket en een beeldje met een Urker tafereel als cadeau meegenomen voor het jubilerende echtpaar.

Ynze en Alie, allebei 81 jaar, voelen zich een rijk gezegend paar. Ze mochten vier kinderen, twee schoondochters en twee schoonzoons krijgen en zijn de trotse grootouders van dertien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Een prachtig gezin waar ze enorm dankbaar voor zijn. Vol verwachting mogen ze opnieuw uitkijken naar de komst van nog eens twee achterkleinkinderen.


Ynze is vooral bekend (geworden) als eigenaar van Bergings- en Transportmaatschappij Scheffer BV, een bedrijf dat werd verkocht aan Smit International.

Alie werd een aantal weken geleden geƫerd met de Cornelis de Vries-prijs voor haar jarenlange bijdrage aan de geschiedschrijving van Urk.