n SV Urk VR1 is nog steeds koploper (archieffoto Jannie Snoek).
n SV Urk VR1 is nog steeds koploper (archieffoto Jannie Snoek). Foto:

Teleurstelling bij vrouwen SV Urk

De vrouwen van SV Urk speelden afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen concurrent Flevo Boys. Een teleurstellend resultaat, maar de ploeg van Jan Jelies heeft nog wel de koppositie in handen en blijft geloven in de titel.

Flevo Boys is een van de concurrenten van Urk in de strijd om de titel in de vierde Klasse. Daarom was het belangrijk om de drie punten mee naar huis te nemen, maar het spel van Urk was niet goed genoeg. Misschien had de ontvangst bij de polderburen ermee te maken. Bij de ingang was controle op de QR-code en dit betekende dat de helft van de ploeg zich buiten moest omkleden en de wedstrijdbespreking ook buiten gebeurde. ,,Leuk was het niet, maar het mag natuurlijk nooit een excuus zijn om niet goed te voetballen’’, vindt trainer/coach Jan Jelies. Zijn spelers legden volgens hem te veel druk op zich zelf, waardoor ze niet in hun eigen spel kwamen. Flevo Boys kwam aan de leiding door een doelpunt uit een counter.

Aanvallers niet scherp

In de tweede helft herpakte het team van Jelies zich door hard te werken. Het duurde niet lang voordat het harde werken werd beloond. Het was Tirsa Bolks-Koffeman die de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. ,,in het restant van de wedstrijd volgden er nog veel kansen op meer, maar de aanvallers waren niet scherp en speelden niet vanuit hun positie. Met name door dat laatste had de hele ploeg het lastig, anders hadden we echt met een ruime overwinning het veld kunnen verlaten.’’

Veel potentie

Het puntverlies is jammer, maar Jan Jelies blijft positief. ,,We hebben een jonge ploeg met veel potentie en de spelers blijven leren. Dit team komt er wel, we geloven nog steeds in het kampioenschap.''