Eenzaam? Bel de Zonnebloem!


Zonnebloem Urk doet een oproep aan ouderen die eenzaam zijn of zich eenzaam voelen. ,,Wij komen graag bij u langs voor een praatje. Aarzel niet en bel de Zonnebloem via 06-21601064.''

Marry Ruiten is bestuurslid van Zonnebloem Urk. ,,Zonnebloem is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen die niet meer mobiel zijn - vroeger alleen voor ouderen. Ze willen die mensen een leuke dag bezorgen. Op Urk organiseerden we vier keer per jaar een gezellige ochtend of middag voor ouderen - ook voor hen die nog wel mobiel zijn. Door de corona gaat dit niet meer. Ik ben zelf een jaar uit de running geweest, en Zonnebloem Urk heeft toen stil gelegen. Nu willen we dat weer oppakken. De meeste mensen die we bezochten zijn inmiddels overleden. Er zijn vast mensen die nooit bezoek krijgen, en straks met de feestdagen alleen zijn. Ik ga zelf elke twee weken bij een vrouw op bezoek, en daar kom ik al 13/14 jaar. Voor de gezelligheid: een kopje koffie en een praatje.''


Muzikale kerstgroet

Mit Eenkanger van Caritas Urk gaat van 20 tot 24 december langs adressen om kerstliederen te zingen, en hiermee mensen die dit goed kunnen gebruiken een warm hart onder de riem te steken. Er worden nog enkele personen gezocht die willen zingen. Er wordt eerst een aantal keer geoefend. Opgeven kan bij Rik van Veldhuijsen: 683346 of rik@caritasurk.nl. Iemand opgeven die een kerstgroet verdient? Stuur dan naam, adres en de reden waarom deze persoon het zo goed kan gebruiken, naar het mailadres.


Kerstactie Urker
boodschappenhoek

De Urker boodschappenhoek wil met de kerstdagen een aantal gezinnen blij maken met iets extra's. Ken je iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, bericht naar 06-13182062 of 06-53811507. Een bijdrage overmaken kan naar NL19SNSB0866076018 t.n.v. Stichting Urker Boodschappenhoek.


Wie komt er
haren knippen?

De plaatsgenoten die actief zijn in de opvang van het Leger des Heils in Lelystad hebben een fijne tijd achter de rug: er werd al het nodige gedoneerd. Maar er kan nog altijd meer bij, dus wie spullen (zoals kleding en verzorgingsproducten) of een bedrag wil doneren, mag bellen met Marianne Koffeman, 06-31943818 of Grietje Janson, 06-42845738. Ook is er behoefte aan iemand die af en toe wil komen om haar te knippen.