Geen topamateurvoetbal meer in 2021

Geen sport- en trainingsactiviteiten na 17.00 uur in de buitenlucht. Het kabinet heeft op basis van adviezen besloten een streep door dit voor wedstrijdsport zo belangrijke onderdeel te halen. Dit besluit was voor de KNVB aanleiding om de programma’s voor het topamateurvoetbal 'on hold’ te zetten.


Het besluit van het kabinet heeft veel weerstand opgeroepen. Eerder mochten wedstrijden in het amateurvoetbal wel doorgaan, maar zonder publiek. Het professionele voetbal mag wel doorgaan, maar ook daar is geen publiek welkom in de stadions.


Abrupt einde

Voor het eerste elftal van SV Urk komt er dus ook een abrupt einde aan een succesvolle periode. De ploeg voert samen met Eemdijk de ranglijst aan. Urk miste op een haar na de titel van de eerste periode. Gert Jan Karsten en zijn staf bereiden op dit moment trainingen voor op de komende twee zaterdagochtenden.


Trainingskamp 

De ploeg kijkt uit naar de hervatting van de competitie. Deze staat gepland voor 22 januari. Urk gaat op die dag op bezoek bij HZVV. Ter voorbereiding op de herstart van de competitie gaat de eerste selectie eerst nog op trainingskamp in het Spaanse Torremolinos. Dat vindt plaats van 10-13 januari. Een groot aantal sponsoren maakt deze reis eveneens mee, zodat er opnieuw een groep van meer dan 100 personen richting de Spaanse zon zal reizen.